Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás árnyoldala


A keresőoptimalizálás egy igen összetett feladat, melyből az egyszerű felhasználó első ránézésre nem sokat vesz észre. Ugyanakkor nem mindegy kire bízza ezt a feladatot, hiszen nem csak arról lehet szó, hogy az oldala jobb helyezést érhet el a keresőkben, de helytelen eszközök használatával könnyen az lehet az eredmény, hogy a keresők kizárják oldalát a találatok közül. Éppen ezért itt is igaz, mint számos más területen, hogy nem feltétlenül a legalacsonyabb ár vagy legszebb ígéret a legjobb választás.

Már az elején leszögezhetjük, hogy helyezést garantálni soha sem lehet. Óvakodjon az olyan cégektől melyek garantált találati helyezést ígérnek. Egy adott oldal helyezését olyan sok tényező befolyásolja, hogy pontos végeredményt jósolni nem lehet, csak megközelítőt. A keresőoptimalizálás célja, hogy egy adott weboldal, minél jobb eredményt érjen el, de nem mindegy ezt milyen eszközökkel tesszük.

Léteznek bizonyos tisztességtelen módszerek, melyekkel igen hamar látványos eredményeket lehet elérni, ám az olyan cégek, amelyek ezekkel élnek veszélybe sodorják ügyfeleik internetes megjelenését. Módszerük alapja, hogy a kereső bot-ok algoritmusát ismerve olyan oldalakat állítanak elő, ami megtéveszti, megpróbálja kijátszani azt. A google és más keresők célja viszont az, hogy a felhasználóknak mindig a legmegfelelőbb oldalakat kínálják, ezért az eredmények tisztességtelen befolyásolására tett kísérleteket súlyos szankciókkal büntetik.

Ezeknek számtalan módozata létezik, a weboldal hátrébb sorolásától kezdve, akár el is tűnhetnek oldalaink a google-ból, amivel hosszú évek munkája mehet tönkre egyetlen pillanat alatt. Néha hasonló helyzetbe kerülhet akkor is, ha nem megfelelő szakemberre bízza oldala optimalizálását és az hiányos ismeretei következtében hajt végre olyan módosításokat oldalán, amiket a keresők szándékos megtévesztésként értelmeznek és büntetnek.

Éppen ezért mindig megfontoltan járjon el, ha weblapja keresőoptimalizálásáról van szó. Az általunk kínált módszerek segítségével még kiélezett versenyhelyzetben is van lehetőség, hogy az oldala előrébb kerüljön a keresőkön, de szem előtt tartva a szabályokat. Mi a lehetőségekhez képest legjobb eredményre törekedünk, de csakis megengedhető módszerek alkalmazásával.